Den Haag Open 2018

Wij kijken nog één keer terug op de eerste toernooidag van 2018, de Den Haag open.

 

Met een kleine delegatie van 4 knokkers werd over de gehele dag de mat betreden.

Rijk trapte de dag af in de witte band klasse voor mannen van 35 jaar en ouder. Dat deze klasse niet bestaat uit deelnemers met een lagere fysiek bleek uit zijn eerste partij die hij binnen een minuut gewonnen moest geven op een triangle choke. De tweede partij liep de volle 5 minuten en daarin was zijn tegenstander op punten de sterkere.
Vervolgens maakte Brett zijn debuut bij de heren in de witte band divisie tot 88,3 kilo. Ondanks dat hij pas sinds januari dit jaar traint in BJJ gaf hij beide partijen blijk van volharding en techniek. Helaas verloor hij de eerste partij op punten en had hij door het afwerken van twee verschillende divisies op twee matten een lange pauze tot zijn tweede partij. In de slotseconden kreeg zijn tegenstander het voor elkaar om via een armbar een submissie te bereiken, lang leek het erop dat Brett voldoende weerstand kon bieden om ook nu de volle vijf minuten te knokken.
Maria debuteerde bij de vrouwen met witte band tot 60 kilo. Ook Maria besloot om met minder dan een jaar training ‘gewoon’ mee te doen.
Waar zij nipt op punten de eerste partij verloor won zij de tweede partij overtuigend op punten en mocht zich gereedmaken voor de strijd om brons. Helaas had haar tegenstander ruime ervaring en moest Maria in de beginfase van de partij afkloppen op een armbar.
Als laatste nam Michel deel aan het grappling gedeelte voor ervaren mannen tot 91 kilo. Door het niet opkomen dagen van zijn eerste tegenstander was hij door loting verzekerd van de finaleronde.
In een tactisch gevecht gecoacht door zijn trainer Henk Heneweer wist hij tegen het einde van de partij overtuigend de partij naar zich toe te trekken en behaalde zo de eerste gouden plak voor Team Burning Heart / Kaishin Hilversum.
BJJ, Dojo Burning Heart Hilversum
Afsluitend zijn de knokkers met teamleden Noufissa en Patrick, die al aangaven een volgende keer ook zeker de mat te gaan betreden, doorgereisd naar Braziliaans Restaurant Rodizio in Scheveningen. Tenslotte mag een dag als dit in stijl worden afgesloten.

Opvallend voor de mensen die een eerste op zo’n toernooi als deze was de gemoedelijke sfeer. Iedereen kwam voor de sport en snel werd kennis gemaakt met diverse leden van zowel Kaishin als andere teams.
Namens de deelnemers een dankwoord aan de meegereisde supporters en ook Natascha en Tim die kwamen kijken.
Momenteel wordt er al gekeken welk toernooi de volgende wordt. Stiekem gaan wij er van uit dat de trend van groeiende hoeveelheid deelnemers zich blijft voortzetten.